CambioWorks is ambassadeur van de NWOW

Anders en slimmer werken: de klassieke manieren van werken zijn niet langer per definitie de efficiëntse. Reden te meer voor CambioWorks om toe te treden tot de coalitie van de ‘New World of Work’ – kortweg NWOW.

Slim alternatief

“Anders werken” en “slim werken”: ze kunnen tegenwoordig niet meer zonder elkaar. En hoe slimmer het alternatief is, hoe groter de kans op succes. Actuele thema’s als mobiliteit en veranderende opvattingen over de combinatie van werken en gezin, vormen een hele uitdaging voor nieuwe organisatieontwerpen en hun praktische realisatie. Tijds- en plaatsonafhankelijk werken zijn dan ook niet meer uit de actualiteit weg te denken.

Eén van de belangrijkste vragen bij het (her)ontwerpen van organisaties volgens de inzichten van de Innovatieve Arbeidsorganisatie, is hoe de complexiteit van een organisatie fundamenteel en drastisch kan worden beperkt. Dat leidt tot betere resultaten voor de klant en het bedrijf, én het zorgt voor meer betrokkenheid bij werknemers. Een belangrijke factor is de mate waarin werknemers zélf verantwoordelijkheid kunnen nemen. Hier kan “Slim Werken” een belangrijke rol in spelen – zeker als het gaat over tijds- en plaatsonafhankelijk werken.

Tevreden medewerkers zijn nog geen garantie voor tevreden klanten of goede resultaten, maar er is minstens wel een verband. Alles staat of valt met de manier waarop een organisatie door haar medewerkers van binnenuit wordt gedragen. “Betrokkenheid” en de mate waarin medewerkers zelf verantwoordelijkheid mogen en kunnen nemen, zijn hier cruciale factoren. Nieuwe concepten als thuiswerken, cowerken en zelfroostering passen perfect in dit plaatje. Ze zijn zeker geen doel op zich. Maar als ze oordeelkundig worden geïntegreerd, kunnen ze een aanzienlijke bijdrage leveren aan de kwaliteit van de arbeid: meteen de belangrijkste pijler van succes!

Wat we doen

CambioWorks integreert de ideeën van NWOW in de aanpak van organisatievraagstukken.  We helpen bij de praktische realisatie, we zoeken naar werkbare oplossingen en we creëeren het draagvlak. Zonder vooroordelen of vooringenomenheid kijken naar andere manieren van organiseren is zeker in tijden van crisis niet zo evident. Toch raden we iedereen die denkoefening aan. Vooral omdat al die nieuwe manieren van werken niet eens zo moeilijk realiseerbaar zijn: ze zijn vooral de basis voor gezonde en slagvaardige organisaties van de toekomst. Meer info over de NWOW vind je op http://www.slim-werken.be.

Over CambioWorks

CambioWorks begeleidt bedrijven en organisaties die willen veranderen. Of het nu gaat om de optimalisatie van een productieproces, de introductie van gedragsveranderingen of het innoveren van de organisatie: de kunst van de verandering vraagt kennis en moed.  CambioWorks is er voor alle bedrijven en organisaties met vragen over hun performantie. De combinatie van een integrale aanpak waarin mensen centraal staan en van wetenschappelijke methodes uit de organisatiekunde, maakt snel duidelijk waar mogelijke knelpunten zitten én hoe die kunnen worden aangepakt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: